Andersen Contractor levererar världens största multisax MK 70 till Rivners AB

Den 9 december genomfördes den officiella överlämningen, på demoleringsverktygets första arbetsplats í centrala Stockholm.

MK 70 levererades till Rivners med två käftar, varav en pulveriserarkäft samt en kombikäft som klarar att klippa hårt armerad betong, Officiell överlämning skedde på måndagen den 9 december 2013 kl 1100, på MK 70an´s första jobb som är rivningen av Nutekhuset, det gamla huvudkontoret för AB Atomenergi, vid Liljeholmens centrum i centrala Stockholm. Medverkade gjorde bland annat Rivners ägare Kjell Sten och Richard Steen samt Luca Vaccaro, ägare av Trevi Benne som tillverkat MK 70.

 

MK 70 har en vikt på 9000 kg vilket gör den till världens största multisax med utbytbara käftar. Den passar för bärarmaskiner från 75 till 100 ton. Klippkraften med stålsax- eller betongsaxkäft är 1100 ton och med pulveriserarkäft 490 ton. Med MK 70 passar MK-serien nu maskiner från 9 till 100 ton.

 

En MK kombisax är ett utmärkt och mångsidigt demoleringsverktyg med hög klippkraft, snabba käftrörelser och utbytbara käftar med hydraulisk låsning som skiftas på 5 minuter. Det gör MK till ett både effektivt och prisvärt alternativ för rivning av betong- och stålkonstruktioner, sekundärkrossning av betong med mera. Till MK kombisax finns det 5 olika standardkäftar. Förutom pulveriserare, stålsax och betongsax finns även en nibbler samt en speciell pulveriserare med dubbla stålskär, som klipper av armeringsjärn i småbitar samtidigt som den krossar betongen.

 

Rivners AB har utfört rivningsarbeten sedan 1950-talet och var i början specialiserade på rivning av sommarstugor, något som de fortfarande ägnar sig åt. Idag är de en av landets största rivningsentreprenörer och har en stor specialiserad maskinpark. Rivners AB utför idag rivningar, sanering och återvinning av alla slag och omfattningar, något som rivningen av Nutekhuset är ett bra exempel på. Kontor och verkstad finns i Skogås strax söder om Stockholm.

 

Trevi Benne S.p.A. har tillverkat rivnings- och entreprenadverktyg sedan 1992. Huvudkontor och fabrik ligger i Noventa Vicentina, nära Vicenza i norra Italien. Sedan start har de tillverkat drygt 6000 rivningsverktyg och idag finns återförsäljare i ett 50-tal länder. Trevi Benne har en tradition av att utveckla stora verktyg och speciallösningar för demolering, det senaste exemplet på detta är MK 70.

Andersen Contractor AB har levererat demoleringsverktyg och maskiner sedan 1994 och verksamheten är helt inriktade på utrustning till rivnings- och återvinningsbranschen. MK 70 är det största verktyget för rivning av betongkonstruktioner som företaget har levererat hittills. Andersen Contractor har kontor och lager i Örsundsbro utanför Uppsala.

Vikten på 9 ton exklusive fästplattan gör MK 70 till världens största multisax. 

 

Från vänster: Paolo Pellizzari från Trevi Benne, Kjell Sten & Richard Steen ägare av Rivners, Natale Zimerle från Trevi Benne, Svend M. Andersen & Thomas Hind från Andersen Contractor samt Luca Vaccaro, ägare av Trevi Benne.

 

MK 70 arbetar med att riva Nutekhuset på Liljeholmen.

 

timberland outlet nb574 gucci bags reebok pump keds taiwan ray ban 2140 beats beats timberland outlet ray ban wayfarer ray ban 3025 ray ban 2140 keds taiwan vans vans nb574 reebok pump gucci taiwan keds taiwan cheap moncler jackets moncler outlet cheap nike dunks