Andersen Contractor AB introducerar en ny vattenkanon för dammbekämpning

Damm i alla dess former är idag världen över ett erkänt miljö- och hälsoproblem.

I likhet med vår företagsfilosofi och inriktning, som ledande leverantör till återvinningsindustrin, har vi valt produkter, som vi kan offerera med de mest effektiva och ekonomiska bekämpningsmetoderna till alla typer av industrier med damm- och odörproblem.

Andersen Contractor AB har ingått ett samarbetsavtal med tillverkaren TechnoAlpin och Ciemme Equipment, som marknadsförande bolag för försäljning och service av dct vattenkanoner. Avtalet gäller för hela Norden.

TechnoAlpin är en av världens största tillverkare av snökanoner och har i sin dct (dust control technology) division utvecklat två helt nya maskiner, dct 5 och dct 40 med en egenvikt på 340 respektive 545 kg.

Detta är inte ombyggda snökanoner utan från grunden nyutvecklade dammbekämpningsmaskiner, som utnyttjar tillförd vattenmängd och energi optimalt och därmed ger den bästa miljö- och resurslösningen.

Maskinen är moduluppbyggd och basmaskinen kan förses med olika stationära eller mobila chassin. Köparen kan även välja att köpa med eller utan pump, fjärrbetjäning samt med mekaniska eller hydrauliska rörelser. Eventuella tillval kan vid behov eftermonteras.

Vattendimma, den effektivaste metoden
Metoden att binda damm med 100-200 mikron vattenpartiklar har visat sig att vara effektivare och mera resurssparande än de traditionella mycket vattenförbrukande och ofta personalkrävande metoderna.

Andra fördelar är att arbetsområdet inte blir lika blött och därmed inte omvandlat till en blötmark. Man kan dessutom arbeta i och under vattendimman, så maskininsatsen på till exempel rivningsarbeten blir kontinuerlig och effektiv i och med att man kan jobba tätt in på dammkällan. Med en fjärrbetjänad vattenkanon kan maskinföraren dessutom dirigera dimman precis dit han vill.

För mer information kontakta oss på telefon eller via e-post.

timberland outlet nb574 gucci bags reebok pump keds taiwan ray ban 2140 beats beats timberland outlet ray ban wayfarer ray ban 3025 ray ban 2140 keds taiwan vans vans nb574 reebok pump gucci taiwan keds taiwan cheap moncler jackets moncler outlet cheap nike dunks